Saturday, April 21, 2007

Calator amator avid de amuzament si aventura...sau...cum sa evadam in vacanta

Au dat gazele, a inflorit liliacul (cine ma cunoaste stie ca acesta este un moment magic pt mine), a venit primavara in toata regula. Si? Pentru mine...incepe sezonul cultural. Fiind un an special (pentru unii...mie imi este indiferent) in care orizontul cultural al romanului cu buletin si-a largit considerabil granitele. Acum, pentru cei care au astfel de interese, este mult mai usor sa cauti cultura dincolo de granitele tarii. Din proprie experienta recomand o vacanta haotica...pentru cine are timp, curaj si un buget modest ce poate fi sporit pe drum. Fara nici un fel de urma de ironie pot spune: Ungaria e safe si pe jos. Nu e placut...si nu e comod mai ales daca ai multe bagaje (nerecomandat/in atentia fetelor toante care nu stiu ce inseamna vacanta haotica) dar va fi o experienta inedita. Daca ai timp nu conteaza traseul, destinatia si nici nu trebuie sa iti stabilesti puncte terminus...sunt atat de multe de vazut...in locuri care initial nu inspira cine stie ce.
Daca "la vecini" nu se poate...eu sunt unul dintre oamenii convinsi cu adevarat de faptul ca Romania are f multe de aratat. Delta Dunarii, Maramuresul, Iasiul, Valea Oltului, Sibiul, Clujul...sunt doar unele dintre zonele mari ce ar avea motive sa atraga. In rest sunt o multime de sate si catune din Dobrogea pana in Moldova si Ardeal care au farmecul lor. In ajutorul acestei calatorii prin tara iti pot veni o sumedenie de carti din literatura autohtona. Spre exemplu: "Balta Alba" de V.Alecsandri, "Femeia in rosu" de Adriana Babeti,Mircea Nedelciu & Mircea Mihaies, "Pe drumuri de munte" de Calistrat Hogas...ba chiar si o mica revizuire a entuziastilor "Ciresari" iti poate deschide apetitul pentru incursiuni in tara...
Se apropie 1 mai muncitoresc :))...care va fi petrecut cu fast in orice alt loc inafara de litoral (de cateva ori am scapat din gresala acolo si a fost crunt...fara nici un fel de folos...) si apoi vara...evadare cu orice prilej catre cultura, experiente de tot felul si calatorii:)

No comments: