Tuesday, May 15, 2007

Banii - o problema reala doar pentru cei ce cred in ea sau cum am reusit sa invat drept bisericesc :))

Cu ochelarii alunecand de pe ochi…sticla de suc lipita de mine (asta pentru ca luna mai ne “arde” cu temperaturi colosale…iar deshidratarea poate provoca probleme grave)…muncesc de zor. E marti…iar pana joi…pentru cateva milioane de lei…am de facut o droaie de chestii. Si eu m-am intrebat daca merita…NU. Ha…banii…un subiect pe care as scuipa. Ce tare, ce ironie…fiind acuzata in repetate randuri de a poseda titlul de “copil rasfatat cu bani”…cum orice sac se si goleste…pot declara ca sunt un copil rasfatat…fara baniJ. Foarte ok. Nu-i nimic rusinos in a munci…numai romanu’ prost crede ca munca te injoseste si spera mereu la titluri sonore si posture in companii de care sa fii auzit macar prietenii lui ca..de…vorb-aia…prostu’ daca nu-i fudul nu-i prost destul. Cum in cartile de epoca se vorbeste numai de tineri ambitiosi, cu sperante de studii la Paris, Viena si Berlin sau tineri saraci care carau grau cu sacu-n spate pentru a-i demonstra boierului ca o merit ape fi-sa, cand intorci ochii catre realitatea de azi te ia greata. Pe mine cel putin ma trec fiorii. Cum sa intri la psihologie pe baza de dosar? Asa ajung toti nebunii si frustratii sa asculte problemele REALE ale persoanelor in cabinete frumos decorate. Cum sa iti poti plati licenta si rezidentiatul la medicina? Asa ajung doctorii sa taie unde vad cu ochii si eventual sa iti uite…mai in gluma, mai in serios, bisturiu’-nfipt in coaste. Unde vom ajunge in ritmul asta? De ce eu, care nu-mi doresc altceva decat sa creez lucruri frumoase…trebuie sa scriu referate la drept bisericesc…pentru studenti ce se vor viitori avocati, procurori si judecatori?Pentru bani…De ce cel ce are talent..si vrea sa deseneze, sa scrie, sa croseteze sau cine stie ce trebuie sa recurga la multe alte mijloace de intretinere auxiliare? De ce nu apreciaza nimeni talentul pentru ceea ce este…de unde ideea stupida ca daca esti artist trebuie sa fii si proscris? Nu vorbesc de toate persoanele care se cred artisti pentru ca o ard intr-un mediu ok…si au norocul sa fie simpatice, capabile sa scoata doua vocalize, sa deseneze doi pitici s.a.m.d.

Si da…eu sunt mereu deranjata de astfel de faze…pentru ca sunt sigura ca lumea poate fii mai buna, mai intelegatoare, mai colorata si mai plina de chestii tari…asta doar in cazul in care din ce in ce mai multa lume s-ar prinde ca acumuland energie pozitiva, si incetand sa mai faca rau gratuit ar avea doar de castigat.

Ma consider un om norocos…care a avut mereu sansa de a fi in preajma unor oameni speciali, incarcati de cele mai multe ori cu unele dintre cele mai frumoase si mai pure energii ever. De aceea, dupa cateva momente de ratacire, venite din cauza unor faze aiurea pline cu energie negative, am adunat muulte lucruri bune…si multa culoare…si am inceput sa imbin ce-I frumos cu ce-I musai…si sa beau suc, sperand la o pala de vant care sa racoreasca mansarda transformata de Soare in Sauna.

No comments: